22 de juny 2007


Una de les maximes preocupacions que m'aborden últimament es el caire que prendrà el desenvolupament de l'actual PGOU del poble (que fou aprovat per l'anterior ajuntament), ja que, encara que considere que és prou moderat té serioses mancances que deixen de banda aspectes fonamentals que s'haurien d'haver contemplat.

Hui en dia la gent de "a peu" no se n'adona de tantes coses que no obstant no passen desapercebudes per a ulls un poc més acostumats a fixar-se, com els d'un estudiant d'arquitectura. No obstant, estos trets caracteristics resulten fonamentals per a mantindre la calitat de vida dels ciutadans, encara que siga inconscientment.

Les principals deficiències que observe al plà és la imprevisió en cuant a qualitat ambiental dels espais del poble. El PGOU no contempla els paisatges tant naturals com urbans i no els inclou com a elements singulars.

Exemple d'açò és que a la carretera es pot edificar en tota la seua longitud fins 4 altures, uns 16 metres d'alçada o més, que tallarán en molts trams les actuals vistes cap al montcabrer i benicadell per damunt de les actuals edificacions de 1 i 2 elevacions, que alliberen la vista i permeten una optima il.luminació i ventilació.