11 de gener 2007

Pla estratègic

He pensat en que la millor cosa que podria fer per a començar es plantejar una estrategia general...no es definitiva i de segur que va cambiant, creixent, i millorant ( i molt més. si vos animeu a participar amb les vostres idees).
A la imatge trobem quines son d'entrada les directrius generals...
A nivell territorial 5 punts principals:

  • - la millora de l'eix principal del poble...adequament urbanistic de voreres, replantació d'arbres, llimitació d'altures i afavoriment del solejament i les visuals. (1)
  • - Posar en rellevancia els llimits urbans...Crear confins urbans per a dotar de valor ambiental l'element natural i paisagístic que ens envolta. Es proposa el concepte de llimit urbà al igual que es concebeix un litoral o un passeig maritim: una linia de força entre allò humà i allò natural que fa que tots dos elements es revaloritzen. (2 i 4)
  • Crear una zona de transició entre activitats incompatibles com l'habitatge i la indústria (poble i poligon) així com disminuir l'impacte visual. Actualment el poligon del Pi, s'interposa entre el poble i el parc natural de la serra mariola.
  • Tenir sempre com a referent en les actuacions urbanistiques la riquesa visual paisagistica de la que gaudix el nostre poble: Montcabrer, Benicadell, Penya el Frare, i serra d'Aitana (Cap altre poble de la comarca té un domini dels paisatges que ens envolten com el noste, i per desgracia es una potencialitat hui en dia desaprofitada).
  • Posada en valor del centre historic (5): Peatonalització de arees centrals com la plaça de l'esglesia i la placeta molina, que dotaran de valor ambiental al centre i revitalitzaran economicament el comerç de la zona al mateix temps que alliberarà els carrers del centre de trafic innecesari, llimitant-lo a l'us veinal i d'abastiment de comerços.

Continuant amb el tema del centre ha sorgit interessant la idea de salvaguardar un poc l'imatge del casc antic medieval desde l'exterior, recuperant i enfatitzant les vessants nord i sud del casc antic (el batà, i els horts del Patronat). Creant espais lliures que enfatitzen esta imatge com a perspectiva caracteristica del poble, cosa que podria desembocar en imatge turistica.